Webmail – Hoe krijg ik toegang tot mijn webmail

By Published On: mei 6, 20242 min read

Webmail Handleiding: Hoe toegang te krijgen tot uw webmail

Deze handleiding leidt u stap voor stap door het proces van het aanmaken van een nieuw e-mailadres en het verkrijgen van toegang tot uw webmail via Plesk.

Stap 1: Navigeer naar het mail-tabblad

  • Begin met het openen van Plesk in uw webbrowser. U kunt dit doen door het adres in te typen of op de link te klikken die u van ons heeft ontvangen.

  • Eenmaal ingelogd op Plesk, ziet u verschillende tabbladen bovenaan uw scherm. Zoek en klik op het tabblad dat ‘Mail’ heet.

Stap 2: Klik op Mail Accounts

Nadat u op het ‘Mail’-tabblad heeft geklikt, wordt een lijst met verschillende opties weergegeven. Zoek en klik op ‘Mail Accounts’.

Stap 3: Maak een nieuw e-mailadres

  • In het ‘Mail Accounts’-gedeelte, vindt u de knop ‘Create Email Address’ (E-mailadres aanmaken). Klik hierop.
  • Nu kunt u een naam kiezen voor uw nieuwe e-mailadres. Deze naam komt vóór het @-teken. Kies iets dat makkelijk te onthouden is en relevant is voor uw bedrijf of persoonlijk gebruik.
  • Daarna wordt u gevraagd om een wachtwoord te genereren voor dit nieuwe e-mailadres. Het is belangrijk dat u een sterk wachtwoord kiest om uw e-mailaccount veilig te houden. Klik vervolgens op ‘OK’.

Let op: Het is essentieel dat u het wachtwoord dat u zojuist heeft aangemaakt op een veilige plek noteert. Zonder dit wachtwoord kunt u geen toegang krijgen tot uw e-mails.

Stap 4: Bevestiging van het nieuwe e-mailadres

Na het voltooien van de vorige stappen, zou uw nieuwe e-mailadres nu in de lijst met ‘Mail Accounts’ moeten staan. Dit betekent dat het succesvol is aangemaakt.

Stap 5: Ga naar uw webmail

Om toegang te krijgen tot uw webmail, opent u uw webbrowser en gaat u naar ‘www.webmail.(uw domeinnaam).nl’. Vervang ‘(uw domeinnaam)’ door uw daadwerkelijke domeinnaam.

Stap 6: Log in op uw webmail

  • Eenmaal op de webmail-pagina, ziet u velden voor ‘E-mail’ en ‘Wachtwoord’.
  • Voer hier het nieuwe e-mailadres in dat u zojuist heeft aangemaakt, en het wachtwoord dat u heeft genoteerd.
  • Klik op ‘Inloggen’ of ‘Login’.

Uw webmail is gereed

Als alles correct is ingevoerd, zou u nu succesvol ingelogd moeten zijn op uw webmail. Vanaf hier kunt u e-mails versturen, ontvangen en organiseren.

Als u op enig moment problemen ondervindt met deze stappen of als iets onduidelijk is, neem dan gerust contact met ons op voor verdere assistentie. We helpen u graag verder.

admin

Blijf in contact

meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks!